I helgen som gick hade SKK sin Hundmässa i Stockholm med tiotusentals hundintresserade besökare och även utställning. Naturligtvis hade WSSK en rasmonter och vi har fått en ”rapport” från Anna Quakkelaar och ”Tess” Heddychlon Lystra som var där på lördagen:

”Idag var en kul men jobbig dag. Matte var lite konstig i morse. Hon packade ryggsäcken vi brukar ha på utställningar och jaktkursen. Undrar vad som är på gång… bäst att vara med så hon inte glömmer mig. Nej, jag vill inte ha overallen på mig. Det är ju bara regn och snömodd ute. Pendeltåg, skakigt och konstigt men som den coola Welsh man är fixar man väl det. Framme i Älvsjö var det fullt med andra hundar, kul men matte har alltid för kort koppel… Fick träffa några härliga kompisar, Mira o Cafhe. De skulle stå i rasmontern men jag skulle visst gå en ”promenad”. Matte var nervös och hade konstiga kläder på sig:

Promenaden visade sig vara en tur i finalringen där vi visade upp att vi är finaste rasen av alla. Efter det var det min tur att stå i rasmontern med Nala. Oj, vad mycket folk det var som ville hälsa på mig och de andra. Riktigt roligt att bli så klappad och beundrad. Matte pratade på om hur bra vi är på jakt, viltspår, nosework och rallylydnad. Hon nämnde även att jag gillar att jaga harar men det verkade dom inte bry sig så mycket om. En familj

ville att jag skulle följa med dom hem men det ville inte matte.

Det blev lite jobbigt på slutet men är man en Welsh så kan man ju sova var som helst.”

Hälsningar

Anna