Blog Image

WSSK Nyhetsblogg

Om vår nyhetsblogg

Här kan du ta del av nyheter och verksamhet inom Welsh Springerspanielklubben.

Uppfödare! OBS förlängd tid

Nyhet Posted on 04 dec, 2019 11:09

Tiden att medverka i Welshnytt genom att svara på ett antal frågor (se tidigare nyhet) är förlängd till den 15 december. Vi ser fram emot era bidrag!Ses vi på Stockholms Hundmässa?

Nyhet Posted on 25 nov, 2019 23:12

Welshklubben kommer att ha en monter på rastorget vid Stockholms Hundmässa. Välkommen att besöka oss och prata och träffa welsh springer spaniels! Mer info om hundmässan hittar du HÄR.Adventspromenad

Aktiviteter Posted on 08 nov, 2019 12:07

Adventspromenad

Inbjudan från arbetsgruppen i Skaraborg: Söndagen den 8 december är det åter dags för vår traditionella adventspromenad. Vi träffas klockan 11:00, går en promenad med våra fyrbenta innan det är dags för glögg och korv, som klubben bjuder på. Medtag eget kaffe. Plats:  Samling i Timmersdala mittemot ICA. 
För valpar  under sex månader blir det en kortare promenad. Uppfödare – medverka i Welshnytt!

Nyhet, WelshNytt Posted on 07 nov, 2019 00:30

Vi tänkte göra en ny artikel i Welshnytt ( som kanske inte  är ny i sej, men det var ett tag sedan ngt liknande gjordes).

Alla uppfödare som står med på WSSK:s hemsida får tre frågor att besvara gällande rasen och er uppfödning. Vi vill att ni svarar innan den 1/12. Om ni inte är intresserade av att medverka avstår ni att svara och kommer heller inte med. Vi tänkte att publicera ca 3-4 slumpvis utvalda uppfödare/ nummer. Tidningen är allas och allas medverkan gör tidningen till vad den blir. Bifoga ett foto som går att använda i tidningen.

Fråga 1. Varför blev du uppfödare till just Welsh Springer Spaniel?

Fråga 2. Tre plus och tre minus med rasen?

Fråga 3. Hur svarar du en potentiell valpköpare som vill köpa sällskapshunden Welsh Springer Spaniel?

Tack på förhand för er medverkan.

Skicka in svaren till avel@wssk.seManusstopp 7 november

Nyhet, WelshNytt Posted on 04 nov, 2019 14:25

Den 7 november är det deadline för nummer 4/19 av Welshnytt. Och vi behöver hjälp att fylla tidningen med intressant material. Skicka in texter och bilder till redaktor@wssk.se 

Berätta om kommande aktiviteter, aktiviteter som har varit, eller annan information som kan vara intressant för andra welshägare. 

Tänk på att bilderna inte ska inmonterade i ditt textdokument, utan som bifogade filer. Skicka gärna originalbilden, utan att den är redigerad i någon app eller program. 

Hör jättegärna av dig om du har några frågor. Du får alltid en bekräftelse på att ditt material är mottaget!
Om du redan har skickat in ditt material kan bortse från denna påminnelse!

Hälsningar 
Lotta Larsson, redaktör, WelshNytt
redaktor@wssk.seGör din hund till en kändis!

Nyhet Posted on 31 okt, 2019 18:45

Snart är det dags för våra två största utställningar där klubben är representerade med rasmontrar, Stockholmsmässan och My Dog. Vi brukar ha mycket välbesökta och uppskattade montrar. Rasmontrarna används även i andra sammanhang där vi vill visa och informera om vår fantastiska ras.

Vi har nu använt oss av samma bilder under ett antal år och det hade varit roligt om fler vackra welshar och fritidsfotografer skulle få visa upp sina bilder i dessa montrar. Vad vi söker är bilder på främst vuxna hundar som utför olika sporter där de är aktiva såsom, jakt, agility, spår, nose work, rallylydnad etc. en och annan “bara vacker bild” är också välkommen. Vi söker även en bild med welshar i rörelse. Gärna en grupp glada welshar springande på en vacker äng eller dylikt, tänkt att användas som bagrundsbild.

Så snälla, gräv i era bildarkiv och hjälp till att visa vilken underbar ras welshen är. Bilderna behöver hålla en storlek på minst 1Mb för att gå att använda och vi behöver ha dem senast 1 december.

Skicka era bildförslag till: linda@hallonbos.com

För rasmontergruppen

Linda ToftehagOpen Show Åstorp

Nyhet, Utställningar Posted on 27 okt, 2019 22:27

Nu finns foton och resultat på hemsidan, se mer HÄRNyhet – championsida!

Champions, Nyhet Posted on 21 okt, 2019 12:36

Nu kommer vi en ny sida här där vi kommer att presentera alla welshar som blivit champions i någon diciplin under 2019 och framåt. Du måste själv skicka in uppgifter, läs mer HÄR

Vi börjar med SEUCH Wermlandias Galadriel, äg Monika Ekberg, som är den första welshen sedan 2001 att erhålla denna titel med jaktmerit. Stort grattis!Nästa »